https://almere.hcc.nl/images/fade/bovenbalk101.jpg

Vandaag gaan we starten met de werkgroepen.

  • Rasbian
  • Node Red
  • 3D printen

11:00-12:30 Wordt een begin gemaakt met het opstarten van de werkgroepen. Het project van openmediavault (een nas van onder de €50,-) gaan we mee verder en beginners kunnen aansluiten.

Werkgroep 3D printen zal bij voldoende deelname worden gestart.

En de eerste stappen met node-red zal Karel begeleiden.

Afbeeldingsresultaat voor node red

13:30 Landelijk thema digitale veiligheid.

Het lijkt erop dat we bijna niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er heel veel plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar nu bang van worden en/of jouw digitaal plezier erdoor laten bederven?

Het antwoord daarop is nee, maar het is wel belangrijk dat je bewust wordt van deze digitale gevaren en dat je ze ook herkent. Dit komt uitgebreid aan bod in de presentaties die in het gehele land worden gehouden in het kader van het eerste seizoensthema van 2019 bij HCC: ‘Digitale veiligheid en privacy’.

De presentatie is geen allesomvattende presentatie over digitale veiligheid en privacy, we behandelen een aantal aspecten en dan met name op het gebied van mobiele apparaten. Vanzelfsprekend geven we ook veel advies en oplossingen.

Allereerst gaan we uitgebreid in op phishing en ransomware. Hoe kun je dit voorkomen en/of herkennen en wat moet je doen als je ‘besmet’ bent? Daarna gaan we in op het digitale gevaar voor onze mobiele apparaten. Hierbij komen we met adviezen en oplossingen voor Android en iOS.

Vervolgens gaan we in op privacy: waarvoor geef jij allemaal toestemming als je een app installeert en hoe draai je dat terug? Ook vertellen we je wat de beste privacy-apps zijn. Ten slotte gaan we nog in op skimmen (kopiëren/gebruiken van gegevens op de magneetstrip van een bankpas), VPN en geven we je heel veel handige tips en oplossingen op het gebied van onder andere wachtwoorden.

  1. Digitale gevaren: phishing en ransomware
  2. Android
  3. iOS: iPhone en iPad
  4. Privacy: toestemming bij app en privacy-apps
  5. Skimmen
  6. VPN
  7. Meer advies, tips en oplossingen

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!


Afbeeldingsresultaat voor chinese camera


Locatie: Buurthuis de Wieken, Wipmolenweg 54,
1333GS Almere-Buiten.
Tel: 036 - 5320659