https://almere.hcc.nl/images/fade/bovenbalk101.jpg

Het bestuur is op zoek naar kernleden die presentaties en werkgroepen willen begeleiden.

HCC neemt jullie graag mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de digitale wereld van vandaag.

Deze dag staat in het teken van kennis uitwisselen met elkaar, om met alle nieuwe digitale zaken om te gaan op ieder gebied. Inmiddels zijn de volgende werkgroepen actief.

 • 3D printen (maakt een nieuwe start)
 • IOT / Domotica
 • Windows Hyper-V
 • Android
 • Apple
 • Linux
 • Video bewerken
 • Genealogie

13:00 Landelijk thema digitale veiligheid.

Het lijkt erop dat we bijna niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er heel veel plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar nu bang van worden en/of jouw digitaal plezier erdoor laten bederven?

Het antwoord daarop is nee, maar het is wel belangrijk dat je bewust wordt van deze digitale gevaren en dat je ze ook herkent. Dit komt uitgebreid aan bod in de presentaties die in het gehele land worden gehouden in het kader van het eerste seizoensthema van 2019 bij HCC: ‘Digitale veiligheid en privacy’.

De presentatie is geen allesomvattende presentatie over digitale veiligheid en privacy, we behandelen een aantal aspecten en dan met name op het gebied van mobiele apparaten. Vanzelfsprekend geven we ook veel advies en oplossingen.

Allereerst gaan we uitgebreid in op phishing en ransomware. Hoe kun je dit voorkomen en/of herkennen en wat moet je doen als je ‘besmet’ bent? Daarna gaan we in op het digitale gevaar voor onze mobiele apparaten. Hierbij komen we met adviezen en oplossingen voor Android en iOS.

Vervolgens gaan we in op privacy: waarvoor geef jij allemaal toestemming als je een app installeert en hoe draai je dat terug? Ook vertellen we je wat de beste privacy-apps zijn. Ten slotte gaan we nog in op skimmen (kopiëren/gebruiken van gegevens op de magneetstrip van een bankpas), VPN en geven we je heel veel handige tips en oplossingen op het gebied van onder andere wachtwoorden.

 1. Digitale gevaren: phishing en ransomware
 2. Android
 3. iOS: iPhone en iPad
 4. Privacy: toestemming bij app en privacy-apps
 5. Skimmen
 6. VPN
 7. Meer advies, tips en oplossingen

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!Afbeeldingsresultaat voor sonoff


Aan de bar zijn koffie, thee, tosti's, broodjes en frisdranken verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.
Gedurende de dag is Isaac aanwezig om u te helpen bij foto en videomontage.
Het Helpdesk team zit klaar om u te helpen met Windows, Linux, Apple en Android.
Het Compuser DOMOTICA platform zal met een aantal vrijwilligers aanwezig zijn. Heeft u een vraag een e-mail  dan kunnen we tijd voor u vrijmaken.

Heeft u nog apparatuur dat u wil schenken aan een ander, dan kunt u dit op de kringloop tafel leggen, bv uw oude smartphone, laptop of desktop.
Wilt u wat verkopen, neem dan contact op met bestuur.


Niet hcc-leden zijn ook welkom om een keer te komen kijken.
Locatie: Holleblok 2, 1273 EG Huizen.
Tel: 035 - 5262789