https://almere.hcc.nl/images/fade/bovenbalk101.jpg

Computertotaal.nl

 1. Google heeft een opmerkelijke deal gesloten met horlogemaker Fossil ter waarde van maar liefst 40 miljoen dollar. De internetgigant ziet namelijk wel wat in de smartwatchtechnologie van Fossil en neemt ook wat werknemers over. Waarom is Fossil zo interessant voor Google?
 2. Als jij ook zo iemand bent die de hele dag berichtjes heen en weer stuurt, kan het kijken op je telefoon al snel behoorlijk vervelend worden. Vooral als je al achter je pc zit. Wij helpen je graag aan verschillende manieren om te whatsappen en smsen via je laptop of pc.
 3. Wie op zoek is naar slimme (binnen)lampen, kan kiezen uit verlichting van onder andere Philips Hue, Ikea, Innr en Trust. Lifx is nieuw op de Nederlandse markt en verkoopt vergelijkbare peertjes. Hoe bevallen de Lifx lampen in de praktijk?
 4. Honor, een submerk van Huawei, heeft de Honor View 20 aangekondigd voor Nederland. Het vlaggenschip heeft een voorkantvullend beeldscherm met een klein gaatje voor de frontcamera. Het toestel komt binnenkort uit in Nederland.
 5. Sinds de lancering van Samsungs toen dominante 970 EVO een krap jaar geleden is er wat concurrentie bij gekomen. Samsung vond het tijd om weer een tandje bij te zetten. Het resultaat is de nieuwe 970 EVO Plus. Pakt Samsung wederom de prestatiekroon?
 6. Op 14 januari volgend jaar zal Microsoft Windows 7 niet meer van updates en nieuwe functionaliteiten voorzien. Toch is het inmiddels ietwat verouderde besturingssysteem nog steeds erg populair, vooral onder zakelijke gebruikers. Is er voor hen leven na Windows 7?
 7. In hotels of op campings mag je vaak maar met één apparaat verbinden met internet. Je kunt je pc dan handig inzetten als wifi-hotspot, zodat je ook met andere apparaten online kunt. En zo’n draadloze hotspot is ook handig als je pc met bedrade verbinding wél op internet kan, maar je op die plek in huis een slechte wifi-verbinding hebt. In Windows 10 heb je dat zo voor elkaar.
 8. De Europese Unie is niet van plan slachtoffer te worden van het volgende grote datalekschandaal en legt flink veel geld op tafel om de digitale beveiliging aan te scherpen. Hoe Brussel dat doet? Eigenlijk door hackers aan het werk te zetten.
 9. Een muziekstreamer is nogal een ruim begrip. Er bestaan namelijk ontzettend veel apparaten waarmee je muziek uit online bronnen kunt afspelen. Denk bijvoorbeeld aan een computer, smartphone, spelcomputer, bluetoothontvanger, draadloze speaker of netwerkspeler. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste muziekstreamers voor jouw situatie, zodat je optimaal van Spotify en consorten kunt genieten.
 10. Je computer bijwerken is een saaie, maar belangrijke klus. Windows-pc’s zijn namelijk kwetsbaar voor hackers en malware, en updates dichten vaak allerlei kwetsbaarheden. Maar vergeet ook je firmware en drivers niet: met de juiste updates leveren die betere prestaties of voeg je meer functionaliteit toe.
 11. WordPad is een gratis met Windows 10 meegeleverde tekstverwerker. Hij is bescheiden qua mogelijkheden, maar voor het tikken van een brief volstaat ie prima. Bovendien: bestanden worden bewaard in .doc-formaat en zijn daarmee dus volledig uitwisselbaar met het 'echte' Microsoft Office.
 12. Techbeurs CES bleek voor veel smartphone- en televisiefabrikanten een goed moment om de laatste schermtechnologieën uit de doeken te doen. En er komen zeker wat revolutionaire schermen aan. Wij somden de meest interessante ontwikkelingen op.
 13. De markt voor slimme verlichting wordt steeds volwassener. Het aantal systemen groeit, lampen van verschillende merken werken inmiddels samen en de smartphone-apps krijgen meer functies. Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe goed werken de peertjes in de praktijk? Computer!Totaal test zes bekende slimme verlichtingssystemen met een E27-fitting.
 14. Microsoft heeft Windows Phone afgeschreven. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat in december de ondersteuning wordt stilgelegd: Er wordt geen nieuw leven ingeblazen in het besturingssysteem. Daarmee trekken Apple en Google uiteindelijk aan het langste eind. Hoe heeft het zover kunnen komen?
 15. Hackers hebben een kwetsbaarheid ontdekt in de Google Chromecast, waardoor zij ongevraagd op afstand video's kunnen afspelen op je televisie. Is de Chromecast nog wel veilig?
 16. Als het op smartphones aankomt is LG enorm van de markt gedrukt. LG’s smartphones verloren op kwaliteit de slag van Samsung, Huawei en Apple en op prijs de slag van Nokia, Motorola en vele Chinese merken zoals OnePlus. Deze week kondigde LG aan dat de LG V40 in Nederland uit komt, waarmee ze het tij proberen te keren.
 17. Met een slim verlichtingssysteem bedien je je lampen vanaf je telefoon, kies je de kleur die bij je filmavond of feestje past en gaat het licht op gezette tijden automatisch aan en uit. Klinkt goed toch? Maar wat voor slimme verlichting past bij jou en met welke zaken moet je rekening houden?
 18. Het startmenu is een belangrijk onderdeel van Windows. In Windows 10 kun je het bovendien weer verder zelf inrichten, waardoor geen startmenu er hetzelfde uitziet. Persoonlijke voorkeuren en wensen regeren. Wat ontbreekt is een eenvoudige manier om die indeling te back-uppen en te herstellen. Backup Start Menu Layout biedt uitkomst.
 19. Voor de eerste keer sinds 2002 waarschuwde Apple dat de omzet in vierde kwartaal van 2018 flink lager zal uitvallen dan verwacht. Hoe heeft het zover kunnen komen?
 20. Door de manier waarop Chromebooks in het begin in de markt zijn gezet, hebben ze de reputatie gekregen dat het laptops zijn waar je eigenlijk alleen maar een beetje op kunt surfen en mailen. In het prille begin mag dat misschien waar geweest zijn, maar de tijd heeft niet stilgestaan. Wist je bijvoorbeeld dat Chromebooks ook uitstekend kunnen functioneren als multimedialaptop?