Terugkijken Zaterdag 3 April Kodi

Digitale bijeenkomsten (webinars)

3 april - 13:00 Installatie van Kodi 19 met mqtt

Een webinar over de installatie van Kodi met streaming via node-red en mqtt.

De nieuwe versie van Kodi wordt nu geleverd met een update van de Pyton bibliotheken en een volledige nieuwe installatie is daarbij wenselijk.

Mediaplayer Kodi is gratis te downloaden voor een groot aantal platformen als Windows, Mac, Linux, Android, gejailbreakte iOS-versies en de Raspberry Pi. Maar het zoeken naar goede add-ons kan nog wel eens voelen als een speld in een hooiberg. Met SuperRepo download en installeer je in één keer een groot aantal goede add-ons.

Kodi installeren

Voordat je leuke add-ons aan Kodi toevoegt, installeer je het programma eerst op de pc. Surf naar www.kodi.tv om de freeware te downloaden. Er zijn versies voor alle gangbare besturingssystemen beschikbaar, zoals Windows, Linux, OS X en zelfs Raspberry Pi. In dit artikel werken we met de Windows-versie, de werking op andere platformen is vergelijkbaar. Geef tijdens de installatie aan dat je alle componenten wilt toevoegen en rond de wizard af. Standaard is Kodi Engelstalig. Navigeer naar System / Settings / Appearance / International en kies achter Language voor Dutch.

Add-ons installeren

Als je de repository's hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het selecteren van add-ons die je wil gebruiken. Ga terug naar het hoofdscherm en kies voor Video > Add-ons (of Music > Add-ons als je vooral muziek wil luisteren). Klik op Get more... en je vindt een overzicht van alle add-ons die gedownload zijn via de betreffende repository.

Kijk goed welke add-ons je denkt nodig te hebben en probeer ze vooral rustig uit, je kunt ze later altijd weer verwijderen. Je installeert een add-on door op de naam te klikken en op Install te drukken.

Stream all the sources

Zoals de naam al doet vermoeden, haalt Stream All The Sources mediabestanden op bij verschillende bronnen. Het aanbod is hierdoor enorm! Je surft hiernaartoe om deze add-on te vinden. Vervolgens voeg je Stream All The Sources toe op de manier die hierboven is uitgelegd. Zoek een leuke titel op en geef aan bij welke website je de stream wilt ophalen.
 

Live televisie kijken

Het is even wat werk, maar je kunt Kodi ook zo instellen dat je live televisieprogramma's kunt kijken. Hiervoor zijn er allerlei add-ons, waarmee je in principe de kanalen van de publieke omroepen en diverse betaalzenders kunt ontvangen. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

BRON Computer Totaal

https://youtu.be/TI3XOWtcNIM

 

17 April 13:00 de regel computer in huis.

Leden van de regio Almere doet u nog mee?
Het kwartaal thema domotica kunt u volgen bij de seniorenacademie mocht u het gemist hebben.

De regelcomputer ESP 17 april 13:00

Kant en klaar modules kopen en verbinden of zelf meer op io-niveau oplossingen knutselen en low budget je eigen domotica systeem bouwen dat is waar we iets over willen vertellen.
Of wat ook kan: slim gebruik maken van bepaalde relatief goedkoop te krijgen domotica componenten.

We gebruiken Tasmota als firmware voor de ESP8266, ook noemen we andere firmware voor de ESP8266.

Twee concrete voorbeelden:

Met één ESP8266 chip als een bouwsteen je slimme meter uitlezen, de mechanische watermeter data lezen, deurbel en deursensor verbinden en via MQTT de data naar NodeRed sturen.

Met een ESP8266 chip samen met een Attiny85 chip de data van je verwarmingsketel monitoren m.b.v. het OpenTherm protocol en naar NodeRed zenden.Huib gaat vertellen hoe hij het e.e.a. heeft gerealiseerd.

https://youtu.be/TI3XOWtcNIM