Actie banner

13 januari was de workshop - EasyEDA is een online platform voor elektronisch ontwerp (EDA) waarmee gebruikers schema's kunnen tekenen

Deel dit artikel

,

easyEDA

EasyEDA is een online platform voor elektronisch ontwerp (EDA) waarmee gebruikers schema's kunnen tekenen, printplaten (PCB's) kunnen ontwerpen en zelfs prototypes van elektronische schakelingen kunnen maken. Het is ontwikkeld om het proces van het maken van elektronische projecten toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken, vooral voor hobbyisten, studenten en kleine ondernemingen.

Prestentatie https://almere.hcc.nl/downloads/hcc-leden/49-createing-pcb/file

 

Belangrijke kenmerken van EasyEDA zijn onder andere:

1. **Schematisch Ontwerp:**
- Gebruikers kunnen elektronische schema's tekenen met behulp van een intuïtieve schematische editor. Componenten kunnen worden geselecteerd uit een uitgebreide bibliotheek.

2. **PCB-ontwerp:**
- Na het tekenen van een schema kunnen gebruikers eenvoudig overschakelen naar de PCB-editor om de lay-out van de printplaat te maken. EasyEDA ondersteunt het plaatsen van componenten, het tekenen van sporen, en het positioneren van paden.

3. **Simulatie:**
- Het platform biedt mogelijkheden voor het simuleren van circuits om het gedrag van de elektronische schakeling te analyseren voordat deze wordt gerealiseerd.

4. **3D-voorvertoning:**
- Gebruikers kunnen een 3D-voorvertoning van hun PCB-ontwerp bekijken om te zien hoe de componenten op de printplaat zullen worden geplaatst.

5. **Samenwerking:**
- EasyEDA ondersteunt samenwerking tussen meerdere gebruikers aan een project. Gebruikers kunnen hun ontwerpen delen, bewerkingen bijhouden en feedback geven.

6. **Bibliotheken en Onderdelen:**
- Er zijn uitgebreide bibliotheken met elektronische componenten beschikbaar, en gebruikers kunnen ook hun eigen aangepaste bibliotheken maken.

7. **Fabricage:**
- EasyEDA biedt integratie met fabrikanten van printplaten, waardoor gebruikers hun ontwerpen rechtstreeks vanuit het platform kunnen laten produceren.

8. **Community en Ondersteuning:**
- Er is een actieve community rond EasyEDA waar gebruikers ervaringen delen, vragen stellen en samenwerken aan projecten.

EasyEDA is bedoeld om de barrières voor het betreden van het elektronische ontwerp te verminderen door een gebruiksvriendelijke interface en online samenwerkingsopties te bieden. Het is een handige tool voor zowel beginners als ervaren elektronica-enthousiastelingen.

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!almere

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden